ua en ru

Захист Тимошенко чекає рішення Євросуду після 22 квітня 2012 р., - Власенко

Захист екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко чекає рішення Європейського суду з прав людини на скаргу колишнього прем'єра після 22 квітня 2012 року. Про це на прес-конференції заявив керівник групи захисту Юлії Тимошенко Сергій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Основний акцент захисту зараз буде на розгляді заяви Юлії Володимирівни в Європейському суді з прав людини. Ця заява була подана ще 10 серпня цього року, була доповнена в жовтні і вже прийнята у виробництво. На сьогоднішній день уряд України отримав час на комунікацію, тобто на відповідь на цю заяву до 22 березня. Після цього у захисту буде 4 тижні для подачі своїх зауважень на зауваження уряду, і після цього справа може бути розглянуте у будь-який час... Це може бути і наступного дня, і через тиждень, і через місяць", - сказав Власенко.

Разом з тим, як заявив Власенко, на сьогодні єдиний спосіб захисту екс-прем'єр-міністра - це звернення до судів за межами України. "Такі напрацювання у нас є, на сьогоднішній день ми не маємо остаточних рішень, але такі напрацювання у нас є", - додав Власенко.