ua en ru

Захист Тимошенко має намір оскаржити в суді відмову пом'якшити екс-прем'єру режим

Захист Юлії Тимошенко має намір оскаржити в суді відмову пом'якшити екс-прем'єру режим, тому що в законодавстві передбачений вичерпний перелік підстав для відмови і жодна з підстав не може бути застосована до Тимошенко. Про це заявив адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Крім того, захисник екс-прем`єра Андрій Кожем`якін повідомив, що однією з головних причин відмови члени комісії назвали перебування Тимошенко на стаціонарному лікуванні в ЦКБ №5, хоча ніде в законодавстві не вказано, що це може бути причиною відмови. Окрім цього, лідер опозиції заздалегідь написала заяву з вимогою виписати її у випадку, якщо це дозволить пом'якшити умови її утримання.

"Для нас це не дивно. Це ще раз підтверджує, що лідер опозиції Юлія Тимошенко небезпечна для сьогоднішнього українського режиму, тому вона ізольована не тільки від політичних партій, але і від Майданів, які проходять сьогодні по всій Україні", - заявив Кожем`якін.

За його словами, Тимошенко готова була піти на такий крок та виписатися з лікарняного закладу, незважаючи на те, що їй необхідна операція та вона не може самостійно пересуватися.

"Для того, щоб у неї був, як вона каже, ковток свободи, щоб був послаблений режим перебування, щоб свіже повітря змогла відчути перший раз за два роки, щоб збільшилася можливість спілкування з родичами, - вона була готова на такий крок" , - сказав Кожем'якін.

У свою чергу захисник Сергій Сас заявив, що рішення комісії було підготовлене заздалегідь.

"Полковник Колпащиков прийшов на засідання комісії з проектом рішення, яке після нетривалого обговорення було оприлюднено без будь-яких поправок на позицію, яка була оголошена як Юлією Володимирівною, так і її захистом, що підтверджує його незаконність і необґрунтованість" , - сказав він.

Нагадаємо, 30 грудня 2013 р. Тимошенко звернулася до керівництва Качанівської колонії із заявою щодо зміни умов утримання, з огляду на те, що вона вже відбула третину строку.

Засідання комісії, на якому мали розглянути заяву Тимошенко, переносилося кілька разів, змінювалося й місце його проведення: спочатку планувалося провести засідання в Качанівській колонії, а відбулося воно в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці", де лідер опозиції перебуває на лікуванні.