ua en ru

Захист судді Вовка вважає клопотання про його арешт необґрунтованим

Захист судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка вважає, що клопотання прокуратури про обрання судді запобіжного заходу у вигляді арешту не підлягає задоволенню, оскільки аргументи в ньому не обґрунтовані. Про це в ході судового засідання заявив адвокат Вовка Юрій Сухов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо суд буде приймати якесь рішення пов'язане з заставою, я прошу визначити заставу у розмірі визначеному законодавством...у мінімальному розмірі - це 25 мінімальних заробітних плат",- додав Сухов.

Також адвокат зазначив, що, на думку захисту, повідомлення про підозру Вовка є незаконним. Оскільки підозра було підписано колишнім генпрокурором Віталієм Яремою, а на момент вручення підозри вже обіймав посаду генпрокурора Віктор Шокін.

Крім того, на думку адвоката, генпрокурор Шокін не мав права підписувати клопотання про обрання Вовку запобіжного заходу, оскільки він в той час не входив у групу процесуальних керівників у даному кримінальному провадженні.

Прокуратура у свою чергу наполягає на арешті Вовка. "У слідства є достатні докази, що він вже впливає на органи слідства, намагається впливати на суд", - заявив прокурор Максим Бойко.

Нагадаємо, в середу, 4 березня, Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Суддя Печерського районного суду міста Києва Сергій Вовк підозрюється у прийнятті завідомо неправосудного рішення по цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна. Його дії кваліфікуються за ч. 2 ст. 375 КК України.