ua en ru

Захист затриманого на хабарі Холодницкому судді планує звертатися в ЄСПЛ

Захист затриманого на хабарі Холодницкому судді планує звертатися в ЄСПЛ Фото: Захист судді Подберезного планує звертатися в ЄСПЛ

ГПУ затримала двох суддів з Дніпра, які намагалися підкупити керівника САП

Адвокат судді Геннадія Подберезного, якого затримали при спробі дати хабар у 300 тис. доларів главі САП Назару Холодницкому, має намір оскаржити рішення Вищої ради правосуддя, і планує звертатися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Про це повідомляє "5 канал".

Так, Вища рада правосуддя дозволила утримувати під вартою суддів, яких вчора затримали при спробі дати хабар у 300 тис. доларів Назару Холодницкому - голові САП. Вже завтра прокуратура планує звернутися до суду про обрання запобіжного заходу.

Адвокат запевняла, що Геннадій Підберезний на посаді судді знаходиться більше 20 років і за цей час жодного разу себе не скомпрометував. Адвокат також зазначила, що таке рішення буде оскаржувати. Навіть планує звертатися до Європейського суду з прав людини.

"Стосовно судді Подберезного було прийнято рішення про можливість обрання йому надалі запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - зазначив прокурор відділу ГПУ Олександр Дяченко.

Повідомляється, що другий фігурант справи - суддя Кіровського райсуду Дніпра Наталія Овчаренко, була звільнена з посади ще 22 серпня. Однак, зі штату суду її не виключили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 21 вересня СБУ і ГПУ повідомили, що викрили двох суддів Дніпропетровської області, які запропонували хабар у 300 тис. доларів керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницкому.