ua en ru

Захист Савченко оприлюднить нові докази її невинуватості у разі відмови Слідкому РФ припинити кримінальну справу

Захист української льотчиці Надії Савченко обіцяє оприлюднити нові докази її невинуватості, якщо Слідчий комітет Російської Федерації відмовиться припинити кримінальне переслідування.

Захист української льотчиці Надії Савченко (на фото) обіцяє оприлюднити нові докази її невинуватості, якщо Слідчий комітет Російської Федерації відмовиться припинити кримінальне переслідування. Про це на своїй сторінці в Twitter написав адвокат Савченко Марк Фейгін.

"Якщо СК (Слідчий комітет) за нашим клопотанням про долучення доказів до матеріалів КС (кримінальної справи) і припинення уг. переслідування відмовить, ми викладемо нові док-зи", - написав адвокат.

Фейгін також зазначив, що сторона захисту майже щодня отримує матеріали з України з доказами про невинність Савченко.
"Я розраховую на розсудливість суду, якому в найближчі тижні належить розглядати питання про продовження терміну утримання Савченко. Застава!", - написав Фейгін.

Нагадаємо, 33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ.

Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня.

8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російська влада інкримінує Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. Савченко обрано запобіжний захід - арешт до 30 серпня.