ua en ru

Захист Саакашвілі опублікував рішення суду

Захист Саакашвілі опублікував рішення суду Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Саакашвілі відпустили без обрання запобіжного заходу

Адвокат лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький опублікував рішення Печерського районного суду Києва відпустити Саакашвілі без призначення міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше суд залишив без задоволення клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для Саакашвілі. Оголошення повного тексту постанови призначено на 9:00 14 грудня 2017 року.

Нагадаємо, 5 грудня у Генеральній прокуратурі України повідомили, що в квартирі Михайла Саакашвілі проходять слідчі дії. Пізніше політику вручили підозру і він був затриманий. Однак біля будинку сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками лідера "Руху нових сил". Активісти заблокували машину з Саакашвілі і його звільнили.

Зазначимо, Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності. Крім того, за даними слідства, його діяльність фінансувала оточення колишнього президента України Віктора Януковича.

Політик кілька днів переховувався від правоохоронців у наметовому містечку під Верховною Радою і був повторно затриманий у п'ятницю, 8 грудня, на вулиці Втішної в Києві. Дружина Михайла Саакашвілі Сандра Рулофс, вважає, що "український суд несправедливий" і швидше за все йому владою вже певне рішення продиктоване. На думку Рулофс, українські власті хочуть екстрадувати Саакашвілі в Грузії.