ua en ru

Захист російських ГРУшників просить визнати Александрова і Єрофеєва військовополоненими

Захист російських ГРУшників просить визнати Александрова і Єрофеєва військовополоненими Фото: Олександр Александров та Євген Єрофеєв

У разі визнання їх військовополоненими Александрова і Єрофеєва не зможуть судити за українським кримінальним кодексом

Захист спецназівців Головного розвідувального управління Міноборони Російської Федерації Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва 2 листопада подав позов до Вищого адміністративного суду України щодо визнання їх військовополоненими. Про це повідомляє ВВС Україна.

Як повідомляється, адвокати відзначають, що у випадку надання підзахисним статусу військовополонених (на основі того, що вони нібито проходили контрактну службу в лавах збройних формувань невизнаної ЛНР) їх, згідно з Женевською конвенцією, не зможуть судити за українським кримінальним кодексом.

Також повідомляється, що захисники попросили розглянути можливість допиту через відеокоференцію членів незаконних угруповань ЛНР у справі росіян.

"Також захист закликав випустити обох підозрюваних під домашній арешт. Прокурори заперечили можливість зміни запобіжного заходу. Наразі суд пішов радитися щодо озвучених позицій", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні в Голосіївському суді Києва проходить судове слухання проти спецназівців Головного розвідувального управління Міноборони Російської Федерації Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.