ua en ru

Захист Януковича подав позов з вимогою забезпечити заслуховування показів екс-президента

Захист Януковича подав позов з вимогою забезпечити заслуховування показів екс-президента Фото: Віталій Сердюк

Адвокат Януковича стверджує, що суд порушує конституційні права екс-президента

Адвокати Віктора Януковича звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом на Печерський районний суд столиці про забезпечення права їх клієнта на правосуддя і надання показів у справах, за якими йому висуваються підозри. Про це повідомляє прес-служба адвокатського об`єднання "Авер Лекс".

Захист Януковича вимагає визнання протиправним позбавлення екс-президента права надавати суду покази. "Ми подали позов 28 грудня 2016 року і сподіваємося, що рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва суд буде зобов’язаний виконати вимоги статей 55 та 129 Конституції України, ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, Міжнародного пакту про громадянські і політичні права людини та допитати Віктора Януковича особисто. Все ж таки, в правовій державі всі процесуальні дії мають вчинятися у відповідності з законом", - заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк.

Захист Януковича стверджує, що Печерський суд неодноразово порушував права колишнього президента і безпідставно відмовляв Януковичу у наданні показань, без яких неможливо встановити істину.

Нагадаємо, Юрій Луценко заявив, що у справі Януковича важливі свідчення надав колишній російський депутат.