ua en ru

Захист нацменшин є пріоритетом України, - Порошенко

Захист нацменшин є пріоритетом України, - Порошенко Фото: Борисов і Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко і прем’єр-міністр Болгарії взяли участь в урочистостях з нагоди 160-ліття заснування Болградської гімназії

Президент України Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди 160-ліття заснування Болградської гімназії ім. Г. С. Раковського наголосив на пріоритетності політики захисту прав національних меншин в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу президента.

Разом з президентом України у заходах взяв участь прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов.

"...хтось там каже, що ніби існує загроза асиміляції болгар в Україні. Ні. Це не просто неправда. Це протирічить нашій політиці. Бо захист національних меншин є першим нашим пріоритетом", - підкреслив Порошенко.

Президент зазначив, що освітня реформа, запроваджена в Україні "точно захищає тих, хто вивчає різні мови, включно з болгарською".

Крім цього, Порошенко повідомив про свої домовленості з Борисовим про відкриття болгарського навчального закладу в Одесі і відкриття Українського культурного центру в Софії. Президент також додав, що дасть доручення щодо запровадження вивчення в окремих класах шкіл в Запоріжжі болгарської мови.

"Бо чим більше ти знаєш мов, тим більше ти готовий до європейського життя", - сказав Петро Порошенко та додав, що його мета "повернути Україну в родину європейських народів".

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, Порошенко у Одесі зустрівся з прем’єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим. Вони обговорили питання подальшої співпраці між країнами.