ua en ru

Захист Корбана просить оголосити перерву до завершення медекспертизи

Захист Корбана просить оголосити перерву до завершення медекспертизи Фото: Геннадій Корбан

Захист повідомила про погіршення стану здоров'я Корбана після транспортування його в суд

В судовому засіданні по справі лідера КРІП Геннадія Корбана Дніпровського районного суду Києва оголошено перерву на прохання сторони захисту політика. Про це передає кореспондент РБК-Україна із зали суду.

Адвокат Оксана Томчук звернулася до судді з проханням оголосити перерву в судовому процесі до завершення проведення судово-медичної експертизи, яка визначить, чи може Корбан за станом здоров'я брати участь у слідчих діях і судових засіданнях.

"Я прошу Вас оголосити перерву у зв'язку з невиконанням ухвали від 26 грудня 2015 року (про проведення судово-медичної експертизи - ред.) і надати можливість прокурору це постанову виконати..після того, як ми отримаємо виконання ухвали суду... повернутися до питання того, може бути присутнім..і якщо висновок буде "Може", тоді суд надасть нам виклик для пана Корбана і ми його виконуємо",- сказала адвокат Томчук.

За словами адвоката Томчук, провести судово-медичну експертизу можна тільки в медичному закладі, коли представник прокуратури наполягав на проведенні такои експертизи в приміщенні суду.

"Сьогодні неділя. Жодне експертна установа не працює",- сказала Томчук.

Адвокат політика повідомила, що стан здоров'я Корбана погіршився після того, як він вчора був транспортований до суду.

Також Томчук заявила, що тільки сьогодні вранці, 27 грудня, Корбану було повідомлено про початок судово-медичної експертизи.

"Зараз експертиза розпочато і вона триває. Висновків ще немає. Будуть висновки експертів, що пан Корбан може бути присутнім на засіданні суду, з того моменту ми вважаємо, що він може бути. Буде висновок експерта - пан Корбан не може бути, відповідно ми будемо розуміти, що він не може бути",- сказала адвокат.

Нагадаємо, вчора, 26 грудня, Дніпровський районний суд Києва відпустив лідера партії КРІП Геннадія Корбана для завершення судмедекспертизи в Інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова і переніс розгляд судове засідання на 27 грудня 2015 року.