ua en ru

Захист ГРУшників Єрофєєва й Александрова може подасти апеляцію

Захист ГРУшників Єрофєєва й Александрова може подасти апеляцію Фото: бійці ГРУ Єрофєєв й Александров

Єрофєєва та Александрова визнали винними в терористичній діяльності

Захист засуджених бійців ГРУ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова в середині травня визначиться з поданням апеляції на винесений їм вирок. Про це повідомили адвокати росіян, передає РИА Новости.

Раніше Голосіївський районний суд Києва визнав Єрофєєва і Александрова винними в терористичній діяльності і засудив до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок набуде чинності через 30 днів з моменту його оголошення, якщо рішення суду не буде оскаржено в апеляційному порядку. Суд постановив залишити засуджених ГРУшников під вартою до вступу вироку в силу.


Адвокат Александрова Валентин Рибін, заявив, що не виключає подання апеляції на вирок. "Ми працюємо над цим питанням, я думаю, ближче до 15-17 травня ми визначимося", - повідомив він РИА Новости. Оксана Соколовська, адвокат Єрофєєва, повідомила, що остаточного рішення щодо апеляції її підзахисний поки не прийняв.

Раніше повідомлялося, що після оголошення обвинувального вироку своєму підзахисному Соколовська заявила, що подасть апеляцію на рішення суду. Проте вже на наступного дня повідомила, що її підзахисний не буде оскаржувати вирок. З аналогічними заявами виступав і захисник Александрова.

Нагадаємо, Савченко можуть обміняти на ГРУшників до кінця травня, після того як вирок Александрову і Єрофеєву вступить в силу.