ua en ru

Захист Арбузова вимагає від ГПУ закрити кримінальне провадження через відсутність складу злочину

Захист колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова вимагає від ГПУ закрити кримінальне провадження з причини відсутності складу злочину. Про це повідомляє прес-служба політика.

"Ми встановили низку обставин, які свідчать про відсутність складу злочину в діях Сергія Арбузова. Жодна із проведених в рамках кримінального провадження експертиз не підтвердила обвинувачення слідчих Генеральної прокуратури, описане в підозрі. Тому, ми вимагаємо від Генеральної прокуратури України не продвжувати вчиняти незаконні дії, а відповідно до норм КПК закрити кримінальне провадження за відстуністю складу злочину", - сказав адвокат Ігор Фомін.

Нагадаємо, за словами начальника Головного слідчого управління ГПУ Святослава Лаганяка, Арбузов, будучи главою НБУ, всупереч нормам закону організував прийняття завідомо неправомірного рішення про створення національного банківського телебачення.

"Спонсорування каналу і подальше його функціонування здійснювалося виключно за рахунок НБУ. У той же час в законодавстві є чітка заборона на такі дії", - сказав прокурор.

Разом з тим сам Арбузов категорично спростував інформацію ГПУ.

"Практика гучних заяв і відсутності аргументів сприяла тому, що відомство дискредитоване в очах суспільства. Навіть незважаючи на фактично „лежаче положення", прокуратура продовжує озвучувати звинувачення, які не мають відношення до реальності. Наприклад, теза слідчого про те, що БТБ створений всупереч чіткій забороні законодавства. Але це ж абсурдно. Невже мені потрібно вказувати слідчому на те, що такої заборони в законодавстві не існує. Крім того, є норма, що дозволяє НБУ засновувати дочірні підприємства та брати участь у їх капіталах, що й було зроблено в даному випадку", - сказав Арбузов.