ua en ru

На засіданні Ради асоціації Україна-ЄС планують підписати близько 10 угод

На засіданні Ради асоціації Україна-ЄС планують підписати близько 10 угод Фото: Ради асоціації Україна-ЄС запланована на 19 грудня

Зокрема буде підписана угода про реформу системи державного управління

На засіданні третьої Ради асоціації Україна-Євросоюз очікується підписання близько десяти угод. Про це заявив голова представництва України при ЄС Микола Точицький, передає Радіо Свобода.

"На засіданні, звісно, ми будемо говорити про перспективи. У нас близько десяти угод буде підписано, які будуть спрямовані на подальший рух у реформуванні України. Зокрема буде підписана угода про реформу системи державного управління..., підписання угод про фінансування програм прикордонного співробітництва", - розповів він.

За інформацією Точицького, очікується також підписання угод про залучення кредитів для фінансування вищої освіти в Україні.

"Сторони будуть обговорювати та підписувати низку документів по лінії Україна-Європейський інвестиційний банк про залучення кредитів для фінансування вищої освіти в Україні", - доповів він.

Як відомо, 19 грудня у Брюсселі відбудеться третє засідання Ради асоціації Україна - ЄС. Попередньо планувалося, що очолить українську делегацію прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз надає українському уряду допомогу в розмірі 60 млн євро для розвитку прикордонного співробітництва у рамках програми "Україна - Румунія 2014 - 2020 роки".