ua en ru

В засіданні ПАРЄ оголошено перерву, обговорюється питання про імпічмент президенту Аграмунту

В засіданні ПАРЄ оголошено перерву, обговорюється питання про імпічмент президенту Аграмунту Фото: президент ПАРЄ Педро Аграмунт

Делегати ПАРЄ можуть оголосити імпічмент Педро Аграмунту

У засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи оголошено перерву, обговорюється питання про імпічмент президенту Педро Аграмунту. Про це у Facebook повідомили делегати ПАРЄ від України, нардепи Георгій Логвинський і Борислав Береза.

"Ситуація в ПАРЄ - перерва в сесії, такого не було за всю її історію. Люди розбилися по групах, обговорюють, що робити далі. Цілком можливо, що в найближчі пару хвилин ми побачимо імпічмент президента асамблеї", - повідомив Логвинський.

У той же час, за словами нардепа Берези, сьогодні на сесії ПАРЄ прозвучали десятки виступів за зняття Аграмунта з поста президента.

Десятки выступлений за снятие Аграмунта. Ни единого в его поддержку. Сессия прервана.

Опубліковано Borislav Bereza 24 квітня 2017 р.

"За всю історію ПАРЄ її президент ніколи не піддавався імпічменту. Однак те, що скоїв Педро Аграмунт зараз, а це поїздка спільно з російською делегацією, депутатами Держдуми в Сирію до Башара Асада, розглядають у Європі як плювок в обличчя політичній еліті. Він поїхав не просто як окремий депутат, а як президент асамблеї, і фактично цим легітимізував дії Асада, який буквально через кілька днів після його візиту провів хімічну атаку", - додав Береза.

В ПАСЕ назревает импичмент Президенту Аграмонту.

Опубліковано Borislav Bereza 24 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна вимагає дебатів по імпічменту президенту ПАРЄ. Як зазначається, на засіданні ПАРЄ Аграмунта розкритикували за візит до Сирії і закликали його подати у відставку. Разом з тим, він заявив, що його "обдурили і ввели в оману" і він не бачить підстав для відставки.