ua en ru

Засідання ТСК з розслідування обставин трагедії Іл-76 під Луганськом відбудеться 19 червня

Засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин трагедії Іл-76 під Луганськом, відбудеться 19 червня 2014 р. о 12:00.

Засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин трагедії Іл-76 під Луганськом, відбудеться 19 червня 2014 р. о 12:00. Про це на брифінгу у Верховній Раді України заявив голова ТСК, народний депутат фракції "Батьківщина" Олександр Чорноволенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра відбудеться перше засідання нашої комісії. Воно пройде в 12:00 у кінозалі Верховної Ради України. На це засідання ми запросимо керівництво Міноборони, Генерального штабу, щоб встановити реальні причини трагедії", - заявив Чорноволенко.

Він повідомив, що за оцінками ряду депутатів "Батьківщини", є підстави стверджувати про державну зраду тих, хто керував процесом польоту Іл-76 і забезпечував безпеку.

"Як мінімум дивним є той факт, що літак під час посадки не використовував так звані ракетні пастки. Сам літак пішов на різке зниження. Очевидно, що пілоти не були попереджені про можливий обстріл терористами. Можливо, це стало наслідком зради, аж до Генерального штабу... Тому нам необхідно встановити причини цієї трагедії, а винних притягнути до відповідальності", - заявив Чорноволенко.