ua en ru

Засідання комісії Україна-НАТО: альянс висловив підтримку Україні

Засідання комісії Україна-НАТО: альянс висловив підтримку Україні Фото: Вадим Пристайко розповів, про що говорили на засіданні комісії Україна-НАТО

Цього року НАТО може провести засідання щодо ситуації в Україні

На сьогоднішньому засіданні комісії Україна-НАТО в штаб-квартирі альянсу в Брюсселі НАТО висловило підтримку Україні. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, передає "112 Україна".

"Хочу сказати, що була чітка позиція щодо підтримки України з боку НАТО, як організації і всіх 28 членів. Вони знають, хто на кого напав, розуміють, хто винен, і називають винною Росію", - заявив Пристайко.

Він також повідомив, що сьогодні на засіданні були присутні генсек Альянсу Єнс Столтенберг і посли усіх країн-учасниць.

"Спочатку у мене була зустріч з генсеком і потім з усіма 28 членами НАТО. Є інтерес до того, що відбувається у нас на сході, чому відбувається погіршення ситуації і яким шляхом іде Україна, щоб вийти з цієї ситуації. Цікавилися питаннями реформ, як Україна боротиметься з корупцією, як знайде своє місце серед країн ЄС. Послів також цікавить, чи український народ підтримує політику уряду, чи відбиває мінський процес волю народу", - розповів Пристайко.

Зі слів заступника голови МЗС, на засіданні комісії вдалося досягти домовленості про можливе проведення засідання НАТО щодо ситуації в Україні у найближчі місяці.

"З приводу високих контактів, цього року у нас будуть хороші новини про збільшення контактів і візитів. Думаю, цього року вдасться провести засідання на рівні не нижче міністрів закордонних справ і це вже питання місяців", - заявив Пристайко.

Нагадаємо, Пентагон заявив, що Росія розгорнула на своїй території крилаті ракети наземного базування, що загрожують безпеці НАТО.