ua en ru

Пентагон заявив про розгортання Росією крилатих ракет, що загрожують НАТО

Пентагон заявив про розгортання Росією крилатих ракет, що загрожують НАТО Фото: російські крилаті ракети

Ця заява стала першим офіційним підтвердженням цього факту з боку американських військових

Росія розгорнула на своїй території крилаті ракети наземного базування в порушення "духовності та прагнень" договору Москви і Вашингтона про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, підписаного президентами США і СРСР Рональдом Рейганом і Михайлом Горбачовим у 1987 році. Про це заявив 8 березня заступник голови Комітету начальників штабів (КНШ) збройних сил США генерал Пол Сельва, передає DW.

На його думку, цей крок загрожує безпеці НАТО. Заява генерала стала першим офіційним підтвердженням із боку американських військових, що цей крок Москви, про який ще в лютому повідомляли ЗМІ, дійсно мав місце.

"Сама система являє загрозу для більшості наших об'єктів у Європі, і ми вважаємо, що росіяни навмисно задіяли її, щоб створити загрозу для НАТО і об'єктів у зоні відповідальності альянсу", - заявив генерал на слуханнях у комітеті Палати представників Конгресу США з питань збройних сил.

Нагадаємо, 14 лютого газета The New York Times повідомила з посиланням на джерела в адміністрації США, що Росія розмістила на своїй території крилаті ракети в порушення угоди про ракети середньої і малої дальності. Всього в Росії є два дивізіони "заборонених" крилатих ракет, розповіли виданню американські чиновники.