ua en ru

Засідання суду над Савченко на сьогодні закінчилося

Засідання суду над Савченко на сьогодні закінчилося Фото: Надія Савченко

Завтра закритий допит Плотницького повинен продовжитися

Засідання суду над українською льотчицею, народним депутатом Надією Савченко на сьогодні закінчено. Завтра, 18 листопада 2015 року, на суді продовжиться допит "глави" луганських сепаратистів Ігоря Плотницького, про це повідомляє "Медіазона".

"На сьогодні засідання закінчено - судді, сторони процесу і Плотницький покинули зал. Завтра закритий допит свідка повинен продовжитися", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, сьогодні на суді над Савченко в закритому режимі проходив допит Плотницького. За словами адвоката Савченко Марка Фейгіна, допит був закритий для преси абсолютно не випадково.

"Всі наші побоювання про те, що Плотницький і його куратори в Кремлі не бажають, щоб його показання неправдиві були оголошені в пресі. Він на 99 відсотків оголосив те, що говорив на слідстві. За його заявою сьогодні, він відпускав Савченко після наради з Болотовим. Він також каже, що хотів відпустити Савченко спочатку. Твердження про те, що Савченко назвала себе корегувальницею, він переклав на своїх підлеглих - він такого нібито не говорив", - цитує видання слова Фейгіна.

Також Фейгін додав, що Плотницкий намагався робити комплементарні заяви на адресу Савченко, говорив, що чекає її на волі.

"Він боявся висвітлення в пресі. Я бачив, що людина дуже серйозно готувалася до виступу, він детально вивчив наші біографії навіть, коментував мою і колег активність в соцмережах", - сказав Фейгін.

Також він зазначив, що обвинувачення клопотало про те, щоб заборонити адвокатам користуватися засобами фіксації, навіть записувати від руки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура просить суд порушити справу проти адвоката Савченко через його повідомлень в соцмережі.