ua en ru

Засідання Ради асоціації Україна-ЄС пройде 17 грудня в Брюсселі

Засідання Ради асоціації Україна-ЄС пройде 17 грудня в Брюсселі Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Павло Клімкін обговорив з Федерікою Могеріні підготовку до засідання Ради асоціації

Засідання Ради асоціації Україна-ЄС відбудеться в Брюсселі 17 грудня. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

Повідомляється, що глава МЗС України Павло Клімкін в Нью-Йорку обговорив з верховним представником Європейського союзу з закордонних справ Федерікою Могеріні підготовку до засідання Ради асоціації, а також міністерського засідання Східного партнерства, який відбудеться у Люксембурзі 15 жовтня.

У ході зустрічі Клімкін відзначив необхідність пошуку нових підходів щодо застосування принципу "більше за більше" і подальшої диференціації залежно від стану та пріоритетів відносин ЄС з країнами-партнерами". Також він висловив зацікавленість в організації візиту Могеріні в Україну до кінця поточного року.

Нагадаємо, 6 вересня Комітет з питань Євроінтеграції підтримав зміни до Конституції в частині закріплення курсу України до НАТО і ЄС.

У кінці серпня Комітет Європейського парламенту у закордонних справах вперше на засіданні розглянув проект доповіді про виконання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом.