ua en ru

Засідання Радбезу ООН по Україні: онлайн-трансляція

Засідання Радбезу ООН по Україні: онлайн-трансляція Фото: глава МЗС Павло Клімкін

Глава МЗС Павло Клімкін бере участь в Радбезі ООН

Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) сьогодні, 11 грудня 2015 р., в Нью-Йорку (США) проводить відкрите засідання щодо ситуації в Україні. Пряма трансляція ведеться на сайті ООН.

При цьому від України у засіданні Радбезу ООН бере участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін у рамках свого одноденного візиту в Нью-Йорк.

Як відзначають в прес-службі українського зовнішньополітичного відомства, основною метою візиту є підготовка до непостійного членства України в Раді Безпеки ООН у 2016-2017 рр.

Також повідомляється, що Клімкін має намір провести двосторонні зустрічі з партнерами України з числа держав-членів Радбезу і в Секретаріаті ООН.

Відзначимо, 15 жовтня 2015 р. України обрали тимчасовим членом Ради безпеки ООН з 2016 р.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко заявив, що обрання України непостійним членом Ради безпеки ООН підтверджує глобальну світову ізоляцію Росії.

Нагадаємо також, що 9 грудня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення Володимира Єльченка постійним представником України при Організації Об'єднаних Націй (ООН).