ua en ru

"Зоря" призначила тренера-іноземця на місце Скрипника

"Зоря" призначила тренера-іноземця на місце Скрипника Фото: Патрік ван Леувен часів "Маккабі" (shakhtar.com)

Керівництво луганської "Зорі" вирішило не змінювати європейський вектор розвитку після відставки Віктора Скрипника та призначило головним тренером нідерландця Патріка ван Леувена.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт клубу.

52-річний фахівець поведе луганців у прийдешній сезон. Нідерландець уклав із "Зорею" 3-річний контракт.

Ван Леувен не з чуток знайомий із Україною. У 2006-2013 рр. він працював у структурі донецького "Шахтаря", де опікувався молодіжним департаментом. Опісля він понад два роки був спортивним директором казахського "Кайрата", а потім переїхав до Ізраїлю.

Там ван Леувен спершу став координатором молодих кадрів у тель-авівському "Маккабі". Пізніше він двічі був виконувачем обов'язків головного тренера команди, а в липні-жовтні 2021-го нідерландський фахівець повноцінно керував "жовтими дияволами".

На чолі "Маккабі" ван Леувен тріумфував у Кубку Ізраїлю 2020/21 та здобув Суперкубок країни-2021. Старт підготовки "Зорі" до прийдешнього сезону з новим тренером запланований на 28 червня у Польщі.

У сезоні 2022/23 луганці зіграють у кваліфікації Ліги конференції. Там нова команда ван Леувена розпочне з 3-го кваліфікаційного раунду, жеребкування якого призначене на 18 липня.