ua en ru

Зоря - Лестер: що треба знати про матч п'ятого туру Ліги Європи

Зоря - Лестер: що треба знати про матч п'ятого туру Ліги Європи Фото: "Зоря" - "Лестер" (twitter.com/FCZoryaOfficial)

"Зоря" прийняла на своєму полі "Лестер" в п'ятому турі групового етапу Ліги Європи. Трансляція розпочалася о 19:55, а дивитися матч можна було на телеканалі "Футбол 1" і Volia Football 1. Букмекери були впевнені в успіху англійців. Луганський клуб повернувся в боротьбу за вихід з групи.

3 грудня 19:55
Запоріжжя, "Славутич-Арена"

Результат матчу

"Чорно-білі" почали матч досить активно і не давали "Лестеру" підходити до своїх воріт. Напір "Зорі" у другому таймі був винагороджений. Аллахьяр Сайядманеш, який тільки вийшов на заміну, завершив результативну контратаку команди на 84 хвилині.

Команда Віктора Скрипника перемогла іменитого суперника з Англії, набравши шість очок в групі, але припиняє боротьбу за плей-офф Ліги Європи, оскільки в паралельному матчі "Брага" переграла АЕК (4:2) і набрала 10 очок, ставши недосяжною для української команди. У "Лестера" також залишилося 10 очок перед завершальним туром.

Турнірна ситуація перед грою

"Лестер" за два тури до фінішу групової стадії вже гарантував собі прохід у плей-офф турніру. У команди 10 очок в активі, що на три більше, ніж у другої "Браги". "Зоря" та АЕК з трьома очками зберігають лише примарні шанси на вихід до наступної стадії.

Луганському клубу точно потрібно виграти останні два тури, але є один нюанс. Якщо сьогодні "Барага" обіграє АЕК, то питання з плей-офф буде вже закрито.

Команда Віктора Скрипника набрала свої перші три очки в поточному розіграші турніру тільки в минулому турі, коли сенсаційно обіграла АЕК на виїзді 3:0.

Хоча до цього луганчани програли три стартових матчі, в тому числі і грекам на своєму полі.

Прогноз

На стороні "Зорі" і фактор поля, і те, що суперник вже менше мотивований, тому що достроково пробився в 1/8 фіналу. Крім того, в команді "Лестера" можна очікувати ротації складу. "Лисицям" ще необхідно зосередитися на АПЛ, де вони, перебуваючи на четвертій позиції в таблиці, почали втрачати очки, програвши два тури поспіль.

Але попри все це, букмекери вважають "Лестер" фаворитом поєдинку. На перемогу команди Брендан Роджерс можна зробити ставку з коефіцієнтом 1,60 в той час, як успіх луганського клубу оцінений в 5,80. Нічийний результат можна поставити 3,90.

Де дивитись

Зустріч пройде у четвер, 3 грудня, на стадіоні "Славутич-Арена" в Запоріжжі. Час початку зустрічі - 19:55. У прямій трансляції вболівальники зможуть подивитися поєдинок телеканалі "Футбол 1". Також матч покаже Volia Football 1, який доступний на платформі Megogo.