ua en ru

Зарубіжні банки можуть виділити 4 млрд дол. для VimpelCom на фінансування угоди з Weather

Ряд зарубіжних банків запропонував VimpelCom допомогу у фінансуванні угоди з придбання 51,7% оператора Orascom і 100% Wind у компанії Weather. Як повідомили джерела в банківських колах, пропозиції про фінансування вже надійшли від Citigroup, Credit Suisse, а також фінансових консультантів російської компанії в угоді - Deutsche Bank і UBS. Крім того, ще чотири-п'ять кредиторів направили VimpelCom листи підтримки, передає Reuters.

Повідомляється, що кошти в розмірі 4 млрд дол. будуть спрямовані на рефінансування ряду вже існуючих кредитів, а також готівкової частини угоди з Weather. Передбачається також, що ще 1-2 млрд дол. буде виділено VimpelCom на ці ж цілі російськими банками.

У той же час, деякі джерела вважають, що з урахуванням розміру операції і кредитного рейтингу компанії VimpelСom може скористатися так званим клубним кредитом, при якому ризики поділяє ширша група банків.

4 жовтня 2010 р. VimpelCom Ltd. і холдинг Weather Investments єгипетського мільярдера Нагіба Савіріса підписали угоду про об'єднання двох груп, підсумком якого стане створення п'ятого найбільшого оператора мобільного зв'язку за абонентами у світі. Після закриття угоди VimpelCom буде володіти через Weather 51,7% мобільного оператора Orascom Telecom Holding (працює в Африці, Азії та Канаді) і 100% Wind Telecomunicazioni (Італія, Греція). За умовами угоди, акціонери Weather передадуть VimpelCom свої акції Weather в обмін на пакет, що складається з 325 млн 639 тис. 827 нових випущених звичайних акцій VimpelCom, грошові кошти у розмірі 1,8 млрд дол. і деякі активи, які будуть виділені з Orascom Telecom і Wind Italy після закриття угоди. Загальна вартість операції оцінена в 6,6 млрд дол.