ua en ru

У Конго спалах вірусу Ебола увійшов в "нову фазу"

У Конго спалах вірусу Ебола увійшов в "нову фазу" Ілюстративне фото (twitter.com-dunyabulteni)

Вперше випадок захворювання виявили в місті-мільйоннику

Спалах вірусу Ебола в Декомратичной республіці Конго увійшла в "нову фазу": вперше випадок захворювання виявили в місті-мільйоннику Мбандака на північно-заході країни. Про це в середу, 16 травня, повідомило агентство Reuters з посиланням на міністра охорони здоров'я ДР Конго.

Зараз зафіксовано 23 смертельних випадки, імовірно, в результаті спалаху нової Еболи в ізольованих сільських районах країни. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) висловила занепокоєння тим фактом, що вірус досяг густонаселеного міста, де інфекцію буде важче стримувати. 16 травня ВООЗ доставила в африканську країну більше 4000 доз експериментальної вакцини.

Як повідомлялося раніше, це вже дев'ята спалах смертельної лихоманки в Конго. Остання була зафіксована в минулому році. Два роки тому в Західній Африці завершився найгірший сплеск цієї хвороби з часу, коли вірус був виявлений в 1970-х роках. За кілька років до цього в таких країнах, як Гвінея, Сьєрра-Леоне та Ліберії, від вірусу Ебола загинули понад 11,3 тисячі людей, ще 28,6 тисячі були інфіковані.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, вірус Ебола, зафіксований у Демократичній Республіці Конго може поширитися за межі країни.