ua en ru

Для запуску антикорупційного суду достатньо 80 суддів, - Ситник

Для запуску антикорупційного суду достатньо 80 суддів, - Ситник Фото: Артем Ситник (twitter.com/nab_ukr)

Судді у судах Києва мають в середньому до 700-800 справ

Для запуску антикорупційного суду в Україні достатньо 80 суддів. Про це під час презентації щорічного опитування щодо сприйняття рівня корупції в Україні заявив Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми так підраховували, виходячи з того навантаження, яке ми даємо судам і виходячи зі складності справ, можна створити десь 11 колегій, тобто можна вкластися у 80 суддів", - заявив Ситник.

За його словами, наразі судді у судах Києва мають в середньому до 700-800 справ. Директор НАБУ зазначив, що це не сприяє їхньому швидкому розгляду і винесенню рішень.

Нагадаємо, раніше Артем Ситник заявив, що у законопроекті про антикорупційний суд є норми для блокування його роботи після ухвалення. "Я неймовірно радий тим, що у нас вже є у парламенті законопроект про антикорупційний суд. Звичайно, що в цьому законі умисно створено низку норм, які спрямовані на те, щоб цей закопроект не зміг запрацювати на практиці", - заявив Ситник.

Додамо, що 18 січня 2018 року, в передостанній день парламентської сесії, народні депутати так і не змогли включити до порядку денного сесії інший резонансний законопроект - про антикорупційний суд. У Раді зареєстровано п'ять законодавчих ініціатив про новий судовий орган: один від президента і чотири альтернативних депутатських.