ua en ru

Ситник: у проекті про антикорупційний суд є норми для блокування його роботи після ухвалення

Ситник: у проекті про антикорупційний суд є норми для блокування його роботи після ухвалення Фото: Артем Сытник (flickr.com/nab_ukr)

Суди поступово знімають запобіжні заходи з підозрюваних чиновників і поновлюють їх на посадах

Низка норм проекту закону про антикорупційний суд умисно спрямовані на те, щоб він не запрацював на практиці після ухвалення. Про це під час презентації щорічного опитування щодо сприйняття рівня корупції в Україні заявив директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я неймовірно радий тим, що у нас вже є у парламенті законопроект про антикорупційний суд. Звичайно, що в цьому законі умисно створено низку норм, які спрямовані на те, щоб цей закопроект не зміг запрацювати на практиці", - заявив Ситник.

Директор НАБУ зазначив, що у відомстві є багато справ, які були передані до судів понад рік тому. За словами Ситника, суди поступово знімають запобіжні заходи з підозрюваних чиновників і поновлюють їх на посадах.

"Є справи, є мільярдні збитки, мільярдні розкрадання і є особа, яка продовжує займатися злочинною діяльністю", - додав Ситник.

Нагадаємо, 18 січня 2018 року, в передостанній день парламентської сесії, народні депутати так і не змогли включити до порядку денного сесії інший резонансний законопроект - про антикорупційний суд. У Раді зареєстровано п'ять законодавчих ініціатив про новий судовий орган: один від президента і чотири альтернативних депутатських.

У ході виступу на "Українському сніданку" в Давосі президент України Петро Порошенко заявив про важливість підготовки законопроекту про антикорупційний суд до другого читання.