ua en ru

На запуск шахти "Нововолинська" потрібно 250-300 млн гривень, - Насалик

На запуск шахти "Нововолинська" потрібно 250-300 млн гривень, - Насалик Фото: Насалик розповів, скільки потрібно коштів на запуск шахти "Нововолинська"

Кошти можуть бути включені до проекту держбюджету-2017

Для завершення будівництва і запуску державного підприємства шахта №10 "Нововолинська" потрібно 250-300 мільйонів гривень. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я ніколи не повірю, що треба ще 1,5 мільярда для того, щоб закінчити 10-ту шахту. Я більше ніж переконаний, що новий кошторис на 10-ту шахту дасть можливість за 250-300 мільйонів повністю запустити шахту", - заявив Насалик.

За його словами, народні депутати разом з Міністерством енергетики можуть звернутися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицію ініціювати включення цих коштів до державного бюджету на 2017 рік.

У проекті бюджету на 2017 рік на реструктуризацію і виплату заробітних плат працівникам нерентабельних шахт закладено 1 мільярд 800 мільйонів гривень.

Нагадаємо, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин вважає за необхідне законсервувати шахту "Нововолинська №10", яка будується вже протягом 27 років, і знайти інвестора.