ua en ru

Запуск Одеського НПЗ очікується в березні 2013 р., - Ставицький

Запуск Одеського нафтопереробного заводу (НПЗ) очікується в березні 2013 р. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми серйозно працюємо над цим питанням (збільшення обсягів нафтопереробки). Я вважаю, що вже в березні ми відновимо нафтопереробку на одному із заводів - на фініші запуск Одеського нафтопереробного заводу. І сподіваюся, ми перейдемо до питання Лисичанського (заводу)", - сказав Ставицький. За його словами, для уряду питання збільшення нафтопереробки вкрай важливий.

Нагадаємо, "Лукойл" зупинив роботу Одеського НПЗ на плановий ремонт в жовтні 2010 р. - на кілька місяців раніше наміченого терміну. Компанія пояснювала своє рішення низькою рентабельністю і несприятливою кон'юнктурою українського ринку. Завод досі не введений в експлуатацію після зупинки. При цьому влада України неодноразово заявляли про зацікавленість в роботі заводу і висловлювали намір допомогти НК "Лукойл" із запуском Одеського НПЗ.

Читайте також: Міненерговугілля і Мінекономрозвитку хочуть запустити український НПЗ