ua en ru

Запуск Discovery відкладений до 5 листопада ц.р. через погані погодні умови

Фахівці Національного агентства з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) знову відклали останній в історії старт американського корабля багаторазового використання Discovery STS-133 до Міжнародної космічної станції (МКС), який спочатку планувався на 1 листопада 2010 р. Пізніше запуск перенесли на 4 листопада 2010 р., проте сьогодні свої корективи в програму NASA внесла природа: погодні умови змусили фахівців в черговий раз відкласти старт корабля - до 5 листопада ц.р., передає Associated Press.
Як очікує метеорологи, вже 5 листопада з великою часткою ймовірності складуться сприятливі умови для запуску Discovery: дощі припиняться, вітер стихне, а небо на космодромом на мисі Канаверал розвіється. У випадку, якщо прогнози вчених виправдаються, шаттл відправиться у свою останню космічну експедицію в 15:03 за місцевим часом (21:03 за київським часом).
Нагадаємо, напередодні стало відомо, що старт Discovery до МКС переноситься на 4 листопада 2010 р. на 21:29 за київським часом (19:29 GMT) через витік гелію і азоту, виявленого в правому двигуні.
Головним завданням польоту Discovery є доставка і встановлення на американському сегменті МКС постійного багатоцільового модуля, дооснащення станції додатковим устаткуванням і матеріалами, що витрачаються. В складі екіпажу корабля шестеро американських астронавтів.
Discovery - третій багаторазовий космічний транспортний корабель NASA. Він був переданий в експлуатацію в листопаді 1982 р., А перший політ зробив в 1984 р.