ua en ru

Через залякування та фізичний тиск з анексованого Криму виїхали близько 40 тис. українців, - МЗС

Через залякування та фізичний тиск з анексованого Криму виїхали близько 40 тис. українців, - МЗС Фото: заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця (УНІАН)

Внаслідок сфальсифікованих справ затримано близько 60 громадян України в Росії та Криму

Через залякування та фізичний тиск з анексованого Російською Федерацією Криму виїхали близько 40 тис. українців. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця у ході виступу на міжнародній конференції "Деокупація Криму: коли і як" у Португалії, повідомляє прес-служба МЗС.

Так, говорячи про порушення прав людини в Криму, Кислиця зазначив, що через залякування, фізичний та психологічний тиск з боку окупаційної влади Криму близько 35-40 тисяч українців (у тому числі понад 20 тисяч кримських татар) виїхали з півострову.

"Російська влада використовує такі методи для усунення будь-яких громадських ініціатив та опозиції. Результатом цієї політики стало незаконне утримання близько 60 громадян України в Росії та на тимчасово окупованій території Криму унаслідок сфальсифікованих справ. Їхнє звільнення залишається одним з головних пріоритетів України та міжнародного співтовариства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловлює протест Російській Федерації у зв'язку з продовженням на півроку незаконного утримування під вартою українця Євгена Панова.