ua en ru

Після заборони сервісів РФ охоплення українських новинних ресурсів зріс на 12-151%, - дослідження

Після заборони сервісів РФ охоплення українських новинних ресурсів зріс на 12-151%, - дослідження Фото: після заборони сервісів РФ охоплення українських новинних ресурсів зріс на 12-151%

Виріс охоплення Facebook.com і Ukr.net

Після указу президента України Петра Порошенка про заборону російських інтернет-ресурсів, охоплення українських новинних ресурсів за минулу добу (16.05.2017) виріс на 12%-151%. Відповідне дослідження опублікував Kantar TNS CMeter.

Так, згідно з дослідженням, у першу п'ятірку увійшли такі ресурси як rbc.ua, 24tv.ua, liga.net, unian.net і gordonua.com. Найменша зміна охоплення зафіксовано у таких порталів censor.net.ua, obozrevatel.com і gazeta.ua.

Також збільшився охоплення порталів meta.ua і ukr.net і соціальної мережі Facebook.

"Вже можна впевнено прогнозувати зростання охоплення Facebook.com і Ukr.net приблизно на + 30%, не уникне приросту охоплення і Instagram і досить непопулярна соц. мережу в Україні - Google+", - говорить керівник Kantar TNS CMeter Ганна Шахдинарян.

altalt

Фото: дослідження

Нагадаємо, сьогодні Порошенко заявив, що Україна скасує заборона на російські інтернет-ресурси після того, як Росія припинить агресію.