ua en ru

Заборона КПУ є зачисткою лівого сектора політичного поля України, - політолог

Рішення про розпуск фракції Комуністичної партії України є зачисткою лівого сектора політичного поля України. Про це повідомив політолог, керівник Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

За його словами, в даному випадку спікер парламенту Олександр Турчинов використовував закон на догоду своїм політичним бажанням.

"Ми бачимо досить чітку лінію на витіснення Компартії, в тому числі і через заборону її діяльності під вельми сумнівними правовими аргументами",- підкреслив експерт.

Золотарьов уточнив, що все це веде до істотного дисбалансу політичної системи України, так як "витіснити те, що існує (комуністичну ідеологію - ред.) неможливо".

"Є люди, які є носіями цієї ідеології, ну а спроба заборони Компартії несе в собі всі риси політичного переслідування. Компартія незручна тим, що вона постійно піднімає тезу про те, що нинішня влада мало чим відрізняється від своїх попередників. Друге - ми бачимо системний демонтаж залишків соціальної держави, і в цьому плані ті, хто на це вказують, є незручними. Тому реалізується політтехнологічна схема, суть якої - зачистка лівого сегмента політичного поля і "завод" на звільнену територію підконтрольної, псевдолівої політичної сили, яка буде більш зручною нинішній владі",- підсумував політолог.