ua en ru

В Запорізькій області затримали чоловіка, який кинув гранату у співмешканку

В Запорізькій області затримали чоловіка, який кинув гранату у співмешканку Фото: вибух у гуртожитку (zp.npu.gov.ua)

В результаті вибуху потерпіла отримала поранення нижніх кінцівок, її госпіталізували в міську лікарню

У понеділок, 17 вересня, в місті Дніпрорудному Запорізької області чоловік кинув у бік співмешканки гранату. Чоловіка затримали, повідомили у прес-служба Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

В поліції повідомляють, що між співмешканцями виникла сварка на ґрунті ревнощів. Під час неї раніше судимий чоловік кинув гранату "РГД-5" у бік жінки. В результаті вибуху потерпіла отримала поранення нижніх кінцівок, її госпіталізували в міську лікарню.

"Відкрито кримінальну виробництво за ознаками ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування", - йдеться в повідомленні.

В Запорізькій області затримали чоловіка, який кинув гранату у співмешканкуФото: вибух у гуртожитку

З місця події правоохоронці вилучили металеві уламки корпусу гранати "РГД-5" та важіль детонатора УЗРГМ. Вилучене направлено на проведення дослідження в Запорізький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, в Кривому Розі Дніпропетровської області в результаті пожежі загинули 3 людини, серед яких 1 дитина.

Також 16 вересня в Шевченківському районі Києва на вулиці Ясногорськой, 11 горів п'ятиповерховий будинок. Інформації про загиблих і травмованих немає.

Раніше, в Києві через пожежу в гуртожитку евакуювали 50 людей.