ua en ru

У Запорізькій області на складах боєприпасів посилено заходи безпеки

У Запорізькій області на складах боєприпасів посилено заходи безпеки Фото: український солдат (РБК-Україна)

Вказані склади розташовані у Запорізькій області біля с. Новоолександрівка

У Запорізькій області на складах боєприпасів посилено заходи безпеки. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Сухопутних військ Збройних сил України у Facebook.

"Правоохоронними органами в Запорізькій області посилюються заходи щодо запобігання терористичним актам та підвищення рівня безпеки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після вибуху на на військових складах у Вінницькій області, у Запорізькій області було проведено засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Учасники засідання розглянули питання щодо попередження виникнення надзвичайної ситуації на складах ракетно-артилерійського озброєння військової частини А1978 (55 окрема артилерійська бригада).

Повідомляється, що вказані склади розташовані у Запорізькій області біля с. Новоолександрівка, там зберігається значна кількість боєприпасів та вибухових речовин.

"З метою упередження виникнення надзвичайної ситуації комісією прийнято рішення виділити з резервного фонду обласного бюджету кошти на обладнання складів боєприпасів в/ч А1978 сучасними засобами протидиверсійної та протипожежної захищеності. Встановлення цих засобів дозволить оперативно реагувати на виникнення пожежі та унеможливити скоєння терористичного акту", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військові частини оперативних командувань Сухопутних військ Збройних сил України ввели посилений режим охорони військових об'єктів через вибухів на складах боєприпасів Міністерства оборооны України під Калинівкою Вінницької області.