ua en ru

У Запорізькій області контрактника затримали на збуті зброї та боєприпасів

У Запорізькій області контрактника затримали на збуті зброї та боєприпасів Фото: гранати (flickr.com/securityserviceofukraine)

Солдата затримано безпосередньо після вчинення ним незаконної реалізації військового майна

Військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України у п’ятницю, 1 вересня, затримала на збуті вогнепальної зброї та боєприпасів старшого солдата однієї з військових частин. Про це повідомила прес-служба прокуратури.

"Установлено, що військовослужбовець-контрактник, керуючись корисливими мотивами, незаконно збув цивільній особі вогнепальну зброю та боєприпаси, а саме пістолет ПМ, 16 патронів 9 мм до нього, гранату РГД з УЗРГМ, за що одержав грошові кошти в сумі 19 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрюваного затримано безпосередньо після вчинення ним незаконної реалізації військового майна.

Наразі військовою прокуратурою Запорізького гарнізону вирішується питання про повідомлення затриманому підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, та готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, наприкінці серпня в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі знайшли дві схованки зі зброєю та боєприпасами.