ua en ru

У Запорізькій області голова райради намагався знищити хабар і втекти від поліції

У Запорізькій області голова райради намагався знищити хабар і втекти від поліції Ілюстративний фото, (npu.gov.ua)

Чиновник намагався знищити докази і втекти від поліції на своєму авто

Сьогодні, 24 травня, запорізькі правоохоронці затримали "на гарячому" голову Веселовського райради і директора районного КП, які вимагали та отримали 100 тисяч гривень хабара. Про це повідомляють в обласній прокуратурі.

Ці гроші чиновники просили за оформлення документів на право користування земельною ділянкою. Як повідомляється, зазначені люди передали розташований на узбережжі Азовського моря дитячий оздоровчий табір на баланс КП "Райсількомунгосп", а потім рішенням райради передавали підприємцям земельні ділянки.

Директор комунального підприємства, зустрічаючись з потенційними покупцями, давав зрозуміти, що за позитивне рішення на сесії потрібно заплатити гроші. Половину суми потім передавали чолі райради.

Сьогодні співробітники прокуратури і поліції задокументували факт отримання директором КП 60 тисяч гривень (неповної суми хабара) в службовому приміщенні Веселівського райради. Правоохоронці зафіксували розподіл грошей між директором КП і головою районної ради, а після цього затримали їх.

Глава Веселовського райради під час затримання намагався знищити частину грошових купюр і втекти на особистому автомобілі. Його затримали, але чиновник встиг пошкодити машину поліції.

В даний момент слідчі дії на місці події тривають.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, правоохоронці затримали держслужбовця в січні минулого року на хабарі в півтори тисячі доларів.