ua en ru

На Запорізькій АЕС у поточний ремонт виведено енергоблок №3

На Запорізькій АЕС у поточний ремонт виведено енергоблок №3 Фото: Запорізька АЕС

Як заявили в "Енергоатомі", обладнання турбінного відділення потребує ремонту

Енергоблок №3 Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) сьогодні, 4 жовтня, о 0:22 було відключено від енергосистеми для проведення поточного ремонту на обладнанні турбінного відділення. Про це повідомили у прес-службі НАЕК "Енергоатом".

Як зазначається, відключення здійснено відповідно до раніше поданої заявки.

За даними "Енергоатома", орієнтовний час підключення до мережі - 4 жовтня до 12:00.

Станом на 4 жовтня на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться чотири енергоблоки. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає. Сумарна потужність генераторів становить 3910 МВт.

"Продовжується плановий ремонт енергоблока №6. Йде 43 доба середнього планово-попереджувального ремонту, планове закінчення - 13 жовтня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

З початку року Запорізька атомна електростанція виробила понад 28 млрд кВт-год. електроенергії, з початку експлуатації - більше 1 трлн кВт-год. екологічно чистої електроенергії.

Нагадаємо, енергоблок №6 на ЗАЕС було відключено від енергосистеми і виведено у плановий ремонт 22 серпня.

Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі з установленою потужністю 6000 МВт. На ЗАЕС експлуатуються шість енергоблоків потужністю 1 млн кВт кожен. Перший енергоблок було введено в експлуатацію в 1984 р., другий - в 1985 р., третій - в 1986 р., четвертий - в 1987 р., п'ятий - в 1989 р., шостий - у 1995 р. Починаючи з 1984 р., вклад Запорізької АЕС в енергетику країни зріс із 2 до 22%.