ua en ru

Запорізька райрада висунула на пост голови Запорізької РДА Запорізької області Черленюха

Запорізька районна рада Запорізької області прийняла рішення про подання Володимира Черленюха на пост голови Запорізької РДА. За дане рішення проголосували в п'ятницю, 8 липня, 36 з 37 депутатів ради, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Володимир Черленюх є депутатом Запорізької обласної ради (Партія регіонів). Дане рішення пройшло врозріз з лінією обласної парторганізацією ПР і її глави голови Запорізької облдержадміністрації Бориса Петрова.
Як підкреслив Черленюх, він вважає свою кандидатуру на дану посаду цілком законною, і висунутої законним шляхом.
"14 сільрад взяли мою кандидатуру на пост голови Запорізької РДА. Я погодився, щоб прибрати всі підводні камені і течії, які є у нас в районі. Зі мною вели розмову більше місяця, я відмовлявся, оскільки розумів, що в разі згоди мені треба буде поставити розкладачку в будівлі РДА і весь час проводить там. У нас накопичилося безліч проблем - жнива, ремонт у сільських школах", - повідомив Черленюх.
Депутат облради відзначив, що не бачить в ситуації, що склалася ніяких правових колізій.
"Бойченко подав до суду, чомусь - в Жовтневий (районний загальної юрисдикції, м. Запоріжжя), а не в адміністративний, і ми отримали ухвалу цього суду про визнання вотуму недовіри, винесеного депутатами, недійсним. Тоді на п'ятничній сесії ми знову висловили вотум недовіри Бойченко, на цей раз його підтримали 36 з 37 депутатів райради, проти 34 з 37, які були минулого разу. Президент - законослухняний громадянин, такий же, як і ми з вами. У нього є на руках вотум недовіри, рішення суду про визнання цього вотуму недійсним, і повторно винесений вотум", - зазначив Черленюх.
Раніше Запорізька райрада висловила недовіру голові Запорізької РДА Сергію Бойченко. Обласна парторганізація Партії регіонів, головою якої є губернатор Борис Петров, засудила дії депутатів райради та їх голови Івана Гоменюка, який ініціював винесення вотуму. У свою чергу, Сергій Бойченко подав до суду на оскарження цього рішення, і указ про його звільнення з посади так і не був підписаний Президентом.

Володимир Черленюх є депутатом обласної ради вже протягом двох скликань, в минулу каденцію він складався у фракції "РУСь". За неофіційною інформацією, всередині обласної парторганізації ПР зараз розглядається питання про можливості виключення Черленюха з партії.