ua en ru

Запорізький "Наш край" оскаржить у суді рішення про недопущення до виборів в облраду

Запорізька обласна виборча комісія відмовилася реєструвати кандидатів від партії "Наш край" на виборах у Запорізьку облраду з надуманих причин. Про це йдеться в заяві партії.

Так, у партії зазначають, що 28 вересня з надуманих причин Запорізької обласної організації політичної партії "Наш край" відмовили в реєстрації кандидатів на виборах до Запорізької обласної ради.

"Безсумнівно, єдиною справжньою причиною недопущення партії до виборчого процесу є її лідерська позиція в рейтингу підтримки громадян у Запоріжжі", - йдеться в заяві.

В "Нашому краї" відзначають, що за цією відмовою стоїть "Опозиційний блок".

"Склад обласної виборчої комісії сформовано з наступників минулого режиму - представників та прихильників "Опозиційного блоку ". "Цей проект олігархів досі не може змиритися зі стрімкою втратою симпатій людей", - йдеться в заяві. При цьому, зазначають у партії, влада зайняла вичікувальну позицію.

"Влада своєю бездіяльністю грає на користь політичної сили, несучої війну і розруху в Україні. Але ми не боїмося ні нащадків Януковича у вигляді "Опозиційного блоку", ні їх тимчасових соратників у вигляді влади", - зазначено в заяві.

У зв'язку з відмовою в реєстрації "Наш край" звернувся з позовом у Запорізький окружний адміністративний суд. "Ми сподіваємося на об'єктивну позицію суду і законне рішення в нашу користь", - йдеться в документі.

Як зазначено в заяві, "Наш край" звертає увагу Центральної виборчої комісії на незаконність дій членів обласної виборчої комісії в Запоріжжі.