ua en ru

Запорізька міськрада прийняла звернення до Януковича

Запорізька міська рада на позачерговій сесії 19 лютого прийняла звернення до Президента і народу "Про політичну ситуацію в Україні і шляхи її подолання".

На позачерговій сесії Запорізької міської ради 19 лютого фракції Партії регіонів і КПУ запропонували варіант звернення до Президента і народу України, який фракцію "Батьківщина" не влаштував у певних формулюваннях. Після півторагодинних переговорів у кабінеті міського голови Олександра Сіна всі фракції узгодили варіант звернення "Про політичну ситуацію в Україні і шляхи її подолання" і прийняли його голосуванням, повідомили у прес-службі міськради.

"Ми, депутати Запорізької міської ради, закликаємо всіх політичних лідерів країни звернутися до своїх прихильників з вимогою припинити насильницькі дії, зупинити кровопролиття, повернути захоплену зброю та майно, а також сісти за стіл переговорів. Інакше, доведеться відповідати перед законом", - йдеться у зверненні.

Також депутати звернулися до правоохоронних органів із закликом не допустити повторення київського сценарію в інших містах країни, застосовуючи всі важелі і повноваження, передбачені законом, для забезпечення правопорядку.

"З метою припинення кровопролиття, повернення суспільства до громадянського миру, закликаємо Президента та громадян України вирішити питання повернення до Конституції 2004 року, доцільності федеративного устрою країни та визначення зовнішньополітичного курсу України шляхом проведення всеукраїнського референдуму", - йдеться у зверненні.

"Ми, депутати Запорізької міської ради, залишаємося послідовними прихильниками мирного врегулювання політичної кризи, що виникла в Україні. Вимагаємо від лідерів усіх політичних сил відмовитися від силових сценаріїв і повернутися за стіл переговорів для конструктивного діалогу в пошуках виходу зі сформованої ситуації", - резюмуэться в ухваленому документі.