ua en ru

У Запоріжжі під час Фестивалю рівності сталася сутичка, затримано 17 осіб

У Запоріжжі під час Фестивалю рівності сталася сутичка, затримано 17 осіб Фото: Нацполіція (oda.zt.gov.ua)

Також постраждали дві дівчини, які були доставлені в лікарню з тілесними ушкодженнями

У суботу, 30 вересня, в Запоріжжі було затримано 17 осіб в результаті сутички під час проведення Фестивалю рівності. Про це повідомляє Національна поліція на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні близько 60 учасників Фестивалю рівності зібралися в одному з офісних приміщень по вул. Сергія Серікова Комунарського району для проведення семінару. До місця проведення підійшло близько 150 радикально налаштованих молодих людей в масках, які намагалися перешкоджати проведенню заходу", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що для охорони громадського порядку було задіяно близько 70 співробітників поліції.

"У цей час з зупинки "Автовокзал" на захід йшли дві дівчини. До них підійшли кілька дівчат з "натовпу" і почали їх бити. Коли поліція їх разбороняла, інші представники "натовпу" скористалися газовими балончиками, петардами і фаєрами", - додали в Нацполіції.

Сьогодні близько 60 учасників Фестивалю рівності зібралися в одному з офісних приміщень по вул. Сергія Серікова Комунарс...

Опубліковано Головне управління Національної поліції у Запорізькій області 30 вересня 2017 р.

Потерпілі з тілесними ушкодженнями доставлені в лікарню.

Серед затриманих також були неповнолітні. По всім доставленим у Коммунарський відділок поліції були складені адміністративні протоколи за ст. 184 Купап. Крім цього, за фактом нападу порушено кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Запоріжжі затримали пропагандиста ДНР.