ua en ru

У Запоріжжі викрили злочинну групу, яка нападала на обмінників валют

У Запоріжжі викрили злочинну групу, яка нападала на обмінників валют Фото: прокуратура

На чолі злочинної групи стояв колишній співробітник міліції

У Запоріжжі прокуратура розкрила злочинну групу, яка скоювала розбійні на людей, які займаються валютними операціями. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

"У ході розслідування кримінального провадження, процесуальне керівництво якого здійснюється прокуратурою області, встановлено, що група мешканців р. Запоріжжі, на чолі якої стояв колишній співробітник міліції, вступила в злочинну змову для вчинення нападів на осіб, які здійснюють обмін валют", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час документування злочинної діяльності вказаної групи встановлено, що кожному члену була відведена своя роль, до скоєння кожного злочину співучасники ретельно готувалися і спостерігали за своїми жертвами протягом тривалого часу, вивчаючи їх графік.

Всім співучасникам оголошено підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Нагадаємо, сьогодні співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та внутрішньою безпекою Національної поліції затримали на хабарі у 100 тис. гривень слідчого одного з районних управлінь поліції Києва.