ua en ru

Запасів Аграрного фонду вистачить, щоб запобігти зростанню цін на соціальні сорти хліба, - МінАП

Запасів Аграрного фонду вистачить, щоб запобігти стрімке зростання цін на соціальні сорти хліба. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"На сьогодні запаси Аграрного фонду є достатніми для запобігання стрімкого зростання цін на соціальні сорти хліба", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що для забезпечення стабільної ситуації на ринку хліба, в тому числі й цінової, МінАП здійснює ряд заходів. Зокрема, міністерством ініційовано здійснення поставок борошна з Аграрного фонду в регіони для виготовлення хліба простих рецептур за цінами, значно нижче ринкових.

Крім того, 27 січня між міністерством та учасниками ринку - експортерами зерна був підписаний меморандум про взаєморозуміння на 2014/2015 маркетинговий рік. Цей документ дозволяє забезпечити прогнозований режим експорту зернових та запобігти виникненню дефіциту продовольчого зерна на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, раніше в Київській міськадміністрації пообіцяли зберегти ціни на найпопулярніші сорти хліба протягом трьох років.