ua en ru

У Заходу поки не вистачає чіткої стратегії по відношенню до України, - співавтор "плану Маршалла"

У Заходу поки не вистачає чіткої стратегії по відношенню до України, - співавтор "плану Маршалла" Фото: Андрюс Кубілюс (flickr/Baltic Development Forum)

У Заходу поки не вистачає чіткої стратегії й по відношенню до Росії

У Заходу поки не вистачає чіткої стратегії по відношенню до України. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Міф або реальність: що таке "план Маршалла" для України і чи можна його реалізувати".

Так, колишній прем'єр-міністр Литви, нині депутат Сейму Литовської Республіки, співавтор "плану Маршалла" Андрюс Кубілюс, відповідаючи на питання, навіщо Литва займається розробкою і просуванням "плану Машалла" (план економічної допомоги Україні), зазначив, що Литву і Україну об'єднують спільна загроза і небезпека - Росія.

"Росія, її поведінку, її війна проти України показує, що може статися... У Заходу поки не вистачає чіткої стратегії не тільки по відношенню до України, але, саме головне, по відношенню до Росії. Наша відповідь, що Захід може зробити, щоб допомогти самій Росії трансформуватися у більш нормальну державу, - зробити все, щоб навколо Росії з'явилося коло успішних країн, по-перше, включаючи Україну", - заявив він.

Він також зазначив, що для того, щоб "план Маршалла" запрацював потрібна політична воля і ЄС, над чим він і його команда зараз працюють.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кубілюс упевнений, що прийняття "плану Маршалла" призведе до зростання економіки України на 6-8%.