ua en ru

Співавтор "плану Маршалла" впевнений, що його прийняття призведе до зростання економіки України на 6-8%

Співавтор "плану Маршалла" впевнений, що його прийняття призведе до зростання економіки України на 6-8% Фото: Андрюс Кубілюс (flickr / Baltic Development Forum)

За підрахунками експертів, 5 млрд євро інвестицій в економіку на рік забезпечать Україні таке зростання економіки

Колишній прем’єр-міністр Литви, співавтор "плану Маршалла" Андрюс Кубілюс впевнений, що прийняття плану призведе до зростання економіки України на 6-8%. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

"За підрахунками експертів 5 млрд євро інвестицій в економіку на рік забезпечать Україні зростання економіки на 6-8% річних… за ініціативою литовських колег саме такі обсяги фінансування взяті у розрахунок "Плану Маршала", - зазначається у повідомленні.

Депутат Верховної Ради України Ганна Гопко у свою чергу відзначила, що вже запрацювала робоча група, яка складається з представників уряду та парламенту. Завдання робочої групи спільно з литовською стороною - до 25 вересня напрацювати конкретні кроки та заходи інвестиційного плану, які будуть представлені на саміті Східного партнерства в листопаді 2017 року.

Нагадаємо, спікер Сеймаса Литовської Республіки Вікторас Пранцкетіс заявив, що Європейський союз і Сполучені Штати Америки мають намір підтримати "план Маршалла" для України.