ua en ru

Якщо Захід не співпрацює з нами, доводиться шукати інших союзників, - МЗС Туреччини

Якщо Захід не співпрацює з нами, доводиться шукати інших союзників, - МЗС Туреччини Фото: Чавушоглу розповів про союзників Туреччини

Чавушоглу наголосив на важливості розвитку власної оборонної промисловості для Туреччини

Глава Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Захід не визначає відносин Туреччини та Росії. Про це він сказав в інтерв'ю "Агентству Анадолу".

Коментуючи кроки Анкари щодо розвитку співробітництва з РФ у сфері оборонної промисловості, Чавушоглу зазначив, що Туреччина повинна розвивати власну оборонну промисловість і розвивати вітчизняні технології у співпраці з іншими країнами.

"Якщо ти (Захід - ред.) не співробітничаєш з нами, Туреччині доводиться шукати інших союзників. Адже ми повинні розвивати ці технології, забезпечувати безпеку, створювати оборонну систему", - пояснив голова турецького МЗС.


Він акцентував увагу на державах, що розвивають оборонну співпрацю з країнами, що не входять до складу НАТО, в тому числі в сфері ракетних технологій.

"Туреччина з даного питання до сьогоднішнього дня робила ставку на співпрацю з країнами НАТО. Але результати нас не задовольнили. З цієї причини, цілком природно, що ми почали пошуки нових партнерів. Однак, ми не вважаємо свою позицію таким собі кроком проти НАТО", - підкреслив Чавушоглу.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що хоче співпрацювати з главою Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом в ім'я інтересів турецького і російського народів.