ua en ru

Путін хоче співпрацювати з Ердоганом "в ім'я інтересів народів Туреччини і РФ"

Путін хоче співпрацювати з Ердоганом "в ім'я інтересів народів Туреччини і РФ" Фото: Путін хоче співпрацювати з Ердоганом

Ердоган подякував Путіну за можливість зустрітися

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що хоче співпрацювати з головою Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом в ім'я інтересів турецького і російського народів, пише ВВС.

Так, зустріч двох лідерів проходить в грецькій вітальні Костянтинівського палацу в Стрельні і почалася з рукостискання.

"Ваш нинішній візит, незважаючи на дуже складну внутрішньополітичну ситуацію в Туреччині, говорить про те, що ми всі хочемо відновлення нашого діалогу, відновлення відносин в ім'я інтересів народів Туреччини та Росії", - зазначив російський президент, звертаючись до Ердогана.


При цьому турецький лідер подякував Путіну за можливість зустрітися та висловив думку, що відносини двох країн увійшли в позитивне русло.

Відзначимо, що нинішня зустріч - перша після того як в листопаді 2015 року Туреччина збила російський військовий літак Су-24. Росія також стала першою країною, яку Ердоган відвідав після спроби військового перевороту в Туреччині.

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв зіграв важливу роль в нормалізації відносин між лідерами Росії та Туреччини - Володимиром Путіним і Реждеп Ердоганом.