ua en ru

Захід боїться загнати Путіна в кут через наявність ядерної зброї, - МЗС

Захід боїться загнати Путіна в кут через наявність ядерної зброї, - МЗС Фото: Олена Зеркаль назвала побоювання Заходу

Відключення SWIFT як санкція проти Росії поки не розглядається

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль вважає, що Захід боїться заганяти президента Росії Володимира Путіна у кут через наявність у Москви ядерної зброї. Про це вона заявила в ефірі "Радіо Свобода".

"Вони дуже бояться того, що Путін, будучи загнаний у кут, може скористатися чимось, чим вони ніколи не скористалися б", - зазначила Зеркаль.

За її словами, відключення SWIFT як санкція проти Росії поки не розглядається.

"Ще у 2014 році, коли ми виходили на останню хвилю санкцій, ми обговорювали з європейськими партнерами цю можливість і залишили її як крайній засіб тиску. Але виключити, що можливість існує, ми зараз, принаймні, не можемо. Звичайно, що це може бути як крок у зв’язку з якимись дуже несподіваними подіями, але ми сподіваємося, що таких заходів не треба буде вживати", - наголосила Зеркаль.

Вона визнала, що влітку 2016 року українські дипломати були не впевненні у збереженні санкцій проти Росії. Зараз же, на думку Зеркаль, Путін своїми діями у Сирії дає додаткові важелі Україні для переговорів із лідерами західних країн про продовження і посилення санкцій проти РФ.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Швеції Марґот Вальстрем закликала Євросоюз обміркувати можливість запровадити санкції проти Росії через її дії у Сирії, і заявила про можливі російські воєнні злочини у цій країні.