ua en ru

Заступник голови правління "Уралсиб" підтвердив інформацію про можливий продаж банку

Учора заступник голови правління банку "Уралсиб" Олександр Дементьєв офіційно підтвердив інформацію про можливий продаж кредитної організації, пише газета "РБК daily".
В інтерв'ю газеті Financial Times О.Дементьєв розповів, що банк сподівається створити «стратегічне партнерство» з одним з іноземних банків, таким як UniCredit або Raiffeisen, щоб збільшити капітал і посилити бренд. При цьому О.Дементьєв не виключив і можливості проведення IPO банку.
Продати «Уралсиб» його акціонерів змушує жорстка конкуренція, яка складається на російському банківському ринку, особливо з боку держбанків."Це серйозне питання, наскільки в приватних банків в Росії є майбутнє", - зазначив О.Дементьєв, - "ВТБ починає просування в російські регіони. Ощадбанк вже присутня у всіх регіонах...і якщо Ощадбанк дійсно купить інвестиційний банк, то зможе запропонувати все, що «Уралсиб» пропонує сьогодні".
Про те ж, яку частку банку «Уралсиб» мають намір продати його акціонери і за якою ціною, О.Дементьєв нічого не сказав. У прес-службі банку «Уралсиб» "РБК daily" особливо підкреслили, що розглядаються обидва варіанти продажу: або інвестору, або виведення акцій на ринок, але остаточного рішення поки не прийнято, «тому коментувати деталі поки передчасно».
За інформацією "РБК daily", переговори, а також можлива підготовка до IPO перебувають лише на початковій стадії, тому ціна і частки не визначені: акціонери просто прицінюються. Тим не менш вже видно, що йде активна підготовка до продажу банку: в даний час ФК «Уралсиб» консолідує у себе весь пакет акцій банку «Уралсиб», до цього розкиданий на різних компаніях групи. У кінці листопада Федеральна антимонопольна служба РФ дозволила ФК «Уралсиб» придбати 48,4% банку «Уралсиб», в результаті чого частка корпорації складе 93,1%.
Представник Raiffeisen Майкл Палтцер повідомив "РБК daily", що вперше чує що-небудь про подібні переговори між його банком і «Уралсиб». «Raiffeisen постійно стежить за ринком на предмет появи перспективних угод, проте наші позиції в Росії достатньо сильні і ми навряд чи станемо збільшувати їх за рахунок придбань інших компаній найближчим часом», - зазначив М.Палтцер. З групою UniCredit газеті зв'язатися не вдалося.