ua en ru

Заступник міністра оборони США назвав поведінку Росії реваншистським

Заступник міністра оборони США назвав поведінку Росії реваншистським Фото: заступник міністра оборони США Боб Уорк

У Пентагоні вважають, що Росія слід за шляху "конфронтації, агресії і примусу"

Заступник міністра оборони США Боб Уорк назвав Росію "реваншистським" і "очевидно антагонистическим". Про це заявив він під час виступу у Вашингтоні на конференції, присвяченій американо-норвезькому оборонного співробітництва, передає Радіо Свобода.

У Пентагоні вважають, що Росія слід за шляху "конфронтації, агресії і примусу".

"У 2012 році ми вважали, що вступили на шлях партнерства з Росією і відповідно скоротили чисельність двох бронетанкових бригад в Європі. Але через два роки Росія анексувала Крим, дестабілізує становище в східній Україні; вона займається ядерним шантажем і загрожує Румунії та Польщі за те, що ті розміщують у себе системи протиракетної оборони», – сказав Уорк.


Він додав, що 2017 році сили Сполучених Штатів у Європі знову досягнуть еквівалента цілої дивізії, чого не було з часів закінчення "холодної війни".

Один з керівників міністерства оборони США також зазначив, що почастішали останнім часом "безвідповідальні і непрофесійні" дії російських літаків і кораблів.

Нагадаємо, президент Литви Даля Грібаускайте і президент Румунії Клаус Йоганнис потребують більш широкого присутності НАТО в їх країнах.